Renault Captur păreri - Aflați totul despre Noul Captur

Renault Captur păreri - Aflați totul despre Noul Captur

În septembrie 2019, la Salonul Auto de la Frankfurt, Renault prezenta noul model de SUV de volum, Captur. Prima generație a fost lansată în 2013 și a avut cifre foarte bune în următorii ani, fiind cel mai vândut model din clasa sa în Europa, în 2016. Până în prezent s-au vândut peste 1.5 milioane de modele Captur din prima generație, un succes care a creat mari așteptări pentru generația următoare.

Noul Captur este 100% Captur și ceva în plus”, s-a spus la lansarea de la Frankfurt. Și s-a văzut că noul model are propria personalitate, făra să mai pară doar o variantă de Clio, chiar dacă cele două modele Renault împart aceeași platformă, CMF-B. Se remarcă schimbări pozitive la toate capitolele care definesc noul Renault Captur, păreri confirmate de impresiile celor care l-au achiziționat până acum.


banner cta

In cazul Rabla Plus, dedicate achizitionarii masinilor electrice, bugetul alocat in acest an este mai mare cu 45% fata de 2019. Dacă vrei o masina electrica, primesti un voucher de 45.000 de lei (aproape 10.000 de euro), iar pentru o masina hibrid plug-in, 20.000 de lei. Daca ai si o masina veche, poti adauga si o primă de casare la aceasta valoare.

 

Dimensiuni

Dacă prima generație a acestui crossover s-a remarcat prin dimensiunile generoase de la interior, noul model propune și mai mult spațiu pentru pasageri și bagaje. Se constată la acest Renault Captur dimensiuni sporite pe toate axele. Este cu 110 mm mai lung, 19 mm mai lat și 17 mm mai înalt. Bancheta spate se poate ajusta față-spate cu 160 mm, ceea ce determină mărirea volumului portbagajului de la 422 litri la 536 litri.

Mașina are un aspect mai masiv, datorită grilei modificate, a farurilor full LED în formă de C și a noilor stopuri, tot full LED.

Design exterior

Culoarea exterioară în două tonuri rămâne un trademark al modelului, fiind disponibile în prezent 90 de combinații pentru personalizarea mașinii. Este vorba de 11 culori pentru caroserie, 4 culori pentru acoperiș și 3 pachete de personalizare pentru exterior. Aceasta reprezintă o trăsătură care face noul Captur mai prietenos pentru segmentul tânăr de potențiali cumpărători.

Aerul robust al mașinii este amplificat de plăcile de protecție integrate în ambele bare de protecție, disponibile în variantele de echipare Zen și Intens.

Aspect interior

Materialele folosite la interior sunt de o calitate mai bună decât la precedenta generație, fiind plăcute la atingere. Tabloul de bord este disponibil atât în varianta analog cât și digitală, cu un dispaly orizontal de 7 sau 10.2 inch. Ecranul central, plasat vertical, afișează toate informațiile de care ai nevoie pentru a conduce confortabil, fiind echipat standard cu Aplle CarPaly și Android Auto.

Volanul este mai mic, ceea ce permite o vizibilitate mai bună a instrumentelor de bord, direcția păstrând acuratețea modelelor Renault.

Unul dintre atuurile primei generații de Renault Captur, interior generos și multiple spații de depozitare se regăsește și la noul model. Există porturi USB și în față și pentru locuri în spate, opțiune foarte utilă la drumuri lungi. La fel de utile pentru călătorii de durată sunt și noile scaune, cu un design care asigură confort sporit și o poziție corectă la volan. Luminile de interior sunt customizabile, fiind disponibile 8 combinații.

Tehnologia MULTI-SENSE de la Renault permite trecerea ușoară între cele 3 moduri de condus -Eco, Sport și MySense.

Gama de motorizări

Gama de motorizări Renault Captur benzină are 3 variante. Cea mai mică este unitatea TCe de 1 litru cu trei cilindri și 100 de cai putere. Aceasta este disponibilă în România și în versiunea GPL. Motorul de 1.3 litri și 4 cilindri este disponibil pe noul Captur cu puteri de 130 și 155 de cai putere.

Diesel-urile de 1.5 litri care echipează modelul Captur sunt Blue dCi de 95 CP și 115 CP.

Noutatea este Captur E-Tech Plug-in. Această variantă este echipată cu un motor pe benzină de 1.6 litri și două motoare electrice. Puterea totală ofertită este de 160 de cai putere.

Modelul hibrid are o baterie de 9.8 kWh, care asigură o autonomie în regim electric de 65 de km în regim urban (WLTP) și 45 de km în regim mixt. Pentru acest model de Renault Captur, preț de pornire 28800 Euro, precomenzile au început la jumătatea acestui an.

 

Serus Renault te așteaptă în showroom-urile sale pentru a decoperi întreaga gamă de versiuni Renault Captur!